fredag 19. juli 2013

Vilma og morfar har startet kakekavalkade. Første kake ut: "VollanPavlovaRullings"

Vi lanserer en helt ny rullekake:
Designet av Vilma og Bjørn. 
Bjørn kan bare å bake en kake. 
Rullekake med bringebær, helst bringebær plukket i egen hage.
Vilma hjelper Bjørn med å utvide "sortimentet"
rullekake med en variant laget av "Pavlova".
Det blir en: "VollanPavlovaRullings"
Ingredienser til pavlova basis:
- 6 eggehviter
- 300 gr. sukker
- 80 gr. hakkede mandler, alternativt mandelflan
- 1 spiseskje mizenamel
- 1 teskje eddik, gjerne søt, muscatel eller riesling
Ingredienser til fyll:
- 400 gr.Filadelfiaost
- 2,5 dl kremfløte
- 1 kurv jordbær ca.0,5 kg
- 1 spiseskje melis
Fremgangsmåte:
1. Forvarm ovnen til 200 gr.
2. Visp eggehvite og tilsett sukkeret, maizena og eddik.
3. Legg et bakepapir i en langpanne. Smør den med smør eller olje.
4. Smør utover marengsen og strø mandler på toppen.
5. Settes i ovnen, ganske høyt, og stekes i 8 min.
6. Senk temperaturen til 160 gr. og stek i 8 min, eller til den har fått en gyllen farge.
7. Ta ut av ovnen og legg på bakepapiret med mandler ned, avkjøles!
8. Visp Filadelfiaost, krem og melis. Legg det på kaken sammen med 2/3 deler av jordbæra.
Rulles sammen ved hjelp av bakepapiret.
Pyntes med jordbær på toppen sammen med andre fine dekorasjonsting. Vi har brukt kløverblomster som dere kan se på bildet.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar