søndag 23. april 2017

Risgrøt laget av spansk Bombaris


Grøttallerken med risgrøt. Kokt på spansk Bomba ris. Denne typen ris absorberer veske, 4 ganger sin egen vekt. Bomba riskornene blir derfor mer "juicy" og grøten får en mye bedre konsistens enn med all annen ris. 
Topping på denne grøttallerken:
Smør, sukker, kanel, tyttebær, hakkede nøtter og ekte nordnorsk geitost. Tine sin runde geitost er laget på Storsteinnes i Troms.
Risgrøt er den mest brukte norske retten. 20 millioner ferdige porsjoner selges det hvert år. I tillegg til de som blir laget på alle landets kjøkken.

Oppskriften:


!50 gram spansk Bomba ris. Kokes inn med en kopp vann til den har kokt inn i risen. 
1 liter helmelk. Da er det bare å røre, fortrinnsvis med en "genuin" grøtpinne, til grøten har riktig konsistens. Ha i en liten teskje salt like før grøten er ferdig kokt.


Se flere grøtoppskrifter i boka:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar